Fransa İkili İşbirliği Projeleri Son Başvuru :1 Eylül 2014

TÜBİTAK ile Fransa Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi (Centre National de la Recherche Scientifique – CNRS) arasındaki işbirliği çerçevesinde  ortak Ar-Ge projeleri desteklenecektir. Program kapsamında Türkiye’deki araştırmacılara talep etmeleri durumunda TÜBİTAK tarafından yıllık 120  bin TL’ye kadar araştırma desteği verilecek ve hazırlanacak projelerin süresi maksimum 2 yılı aşmayacaktır.

Son Başvuru tarihi: 1 Eylül 2014

Türkiye’deki proje ortaklarının, 2505 kodlu programın proje öneri formunu doldurarak Anılan program çerçevesinde ortak proje önermek isteyen Türk ortakların proje önerilerini 1 Eylül 2014 tarihine kadar TÜBİTAK’a, Fransız ortakların da (CNRS’in formlarını doldurarak) önerilerini 1 Eylül 2014 tarihine kadar CNRS’e teslim etmeleri gerekmektedir.

Tek taraflı başvurular kabul edilmemektedir. TÜBİTAK ve CNRS kendilerine iletilen proje önerilerini kendi iç prosedürlerine uygun bir şekilde incelemekte ve değerlendirmektedirler. Değerlendirme bilimsel yeterlilik esasına göre yapılmaktadır. Bahse konu kuruluşlar, incelenen projeler hakkındaki kararlarını birbirine bildirmekte, her kuruluşun da uygun bulduğu projeler yürürlüğe girmektedir.
Detay bilgiye http://www.tubitak.gov.tr/tr/kurumsal/uluslararasi/ikili-proje-destekleri/2505/icerik-proje-basvuru-cagrisi  den ulaşılabilmektedir.

Bu içeriği beğendiyseniz paylaşır mısınız?

Comments are closed.