Nisan’da 4 0 bin atama yapılabilir

Bütçeye göre 2015 yılında ilave 36 Bin atama izni verilmişti. 16 Ocak tarihinde DPB tarafından yapılan duyuruda 36 bin kadronun 1217’si kurumlara dağıtıldı. Kalan sayıların dağıtımı da yapıldı ancak D P B dağılımla ilgili henüz duyuru yayımlamadı.

 

Serbest Kadrolar Memur Alımını Arttıracak!

Kamu kurum ve kuruluşlarında serbest kadroların bulunması veya kadroların serbest bırakılması 2015 Nisan atama sayısını doğrudan etkileyecektir. Serbest kadrolara yapılacak atamaları DPB’ye bildirmek yeterli olacaktır. Yani bütçe sınırlaması olmadan atamalar yapılabilecektir.

Örnek verecek olursak;

*Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına toplam 473 bin 596 adet serbest kadro ihdası yapılmıştı. Yani Sağlık Bakanlığı’nın atama yönünden hiçbir sıkıntısı yok.

*Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın elinde 6525 sayılı kanunla verilmiş 6511 serbest kadro vardır.

*Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na 6585 sayılı kanunla 3000 kadroya atama izni çıkmıştır.

* Gençlik ve Spor Bakanlığı Taşra teşkilatına 850 serbest kadro, Kredi Yurtlar Kurumuna 1128 serbest kadro olmak üzere toplamda 1978 yeni kadro ihdası yapılıyor. TBMM’den yakın zaman onay çıkacaktır.

*Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na 2000 kadroya atama izni verilmesi bekleniyor. Veteriner Hekim ve Mühendis alımı konusunda Bakanlığın 2 bin kadroyu aldığı belirtiliyor.

*Ailenin korunması kanunuyla da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na 5 bin yeni kadro ihdası bekleniyor. Bu alımların merkezi atama dışında kullanılması bekleniyor.

Özetle; Sağlık Bakanlığı’nın Mart ayında yapacağı merkezi atama iptal edilip Nisan ayında yapacak olması ve Haziran kadrolarıyla birleştirilmesi, EKPSS memur yerleştirmelerinin de birleştirilmesi, bütçeden dağıtılan kadrolar dışında serbest kadroların yaygınlaştırılması, 2015-Kasım atama dönemi kadrolarının Nisan’da kullanılmak istenmesi gibi sebeplerle 20 binleri aşacak bir atama dönemini görebiliriz.

Bu içeriği beğendiyseniz paylaşır mısınız?

Comments are closed.