1511 – TÜBİTAK Öncelikli Alanlar Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Projeleri Destekleme Programı

TÜBİTAK 1511 Öncelikli Alanlar ArGe Destek Programı kapsamında; Enerji, Makine İmalat ve Gıda öncelikli alanlarında toplam 12 adet çağrı açıklanmıştır.

2012 yılında Enerji, Gıda, Makine İmalat, BİT ve Otomotiv öncelikli alanlarında yayınlanan 22 çağrının ardından, 2013 yılı içinde  ise  Enerji, BİT ve Sağlık öncelikli alanlarında toplam 34 adet çağrı yayınlanmış, son olarak 2014 Şubat ayı içinde Enerji, BİT ve Sağlık öncelikli alanlarında 11 adet çağrı yayınlanmıştır. Çağrı hazırlık çalışmaları tamamlanan Makina İmalat Enerji ve Gıda öncelikli alanlarında 12 adet yeni çağrı daha yayınlanmaktadır.

Yayınlanan çağrılar; Makine İmalat alanında İleri İmalat Teknolojileri ve Kalıp Tasarımını, Enerji alanında Düşük Isı Kaynaklı Enerji Kazanım Sistemleri olan ORC sistemlerini, mikrotürbinleri ve buhar sayaçlarını, Gıda alanında ise çeşitli tarla bitkilerinin ıslahını kapsamaktadır.

Yayınlanan son 12 çağrı için proje başvuruları 6 Mayıs 2014’te alınmaya başlanacaktır. Başvurular 8 Ağustos 2014 tarihinde sona erecektir. Kuruluşlar, proje başvurularını eteydeb.tubitak.gov.tr adresinden gerçekleştirebilirler. TÜBİTAK-TEYDEB projelerinde proje sunulabilmesi için proje gönderimi öncesinde önkayıt/yetkilendirme işlemi yapmaları gerekmektedir. Bu işlem için ise son tarih 1 Ağustos 2014 olarak belirlenmiştir.

Program hakkında detaylı bilgi almak ve başvuru koşullarını incelemek için lütfen buraya tıklayınız:

http://www.tubitak.gov.tr/tr/destekler/sanayi/ulusal-destek-programlari/icerik-1511-tubitak-oncelikli-alanlar-arastirma-teknoloji-gelistirme-ve-yenilik-p-d-p

Bu içeriği beğendiyseniz paylaşır mısınız?

Comments are closed.