Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) “GıdaMentör” projesi gıda sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’ler ile özel eğitim sertifikasın sahip mentörlük yapacak yönetim deneyimi olan uzmanları bir araya getirerek gıda sektöründe faaliyet gösteren, büyüme potansiyeli taşıyan, ancak Ar-Ge, inovasyon yönetim kapasitesi düşük KOBİ’lerin rekabetçiliklerinin artırılmasını ve uzun dönemli büyüme hedeflerini yakalayabilmelerini amaçlıyor.
Bu doğrultuda proje firmalara uluslararası standartlara uygun, yerel ihtiyaçlara özgü sürdürülebilir ve izlenebilir bir danışmanlık mekanizmasının geliştirilmesi ve KOBİ’lerin yönetimsel kapasitelerini artırılması yolunda deneyimli akıl hocalarıyla çalışma imkânı yaratılmasını hedeflemektedir. Projede yer almak isteyen KOBİ’ler ve mentörler için son başvuru tarihi 30 Haziran 2014’tür.
Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) “GıdaMentör” projesi kapsamında gıda sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’ler için mentörlük yapacak uzmanların yer aldığı bir havuz oluşturulmasına yönelik çalışmalara başladı. Vakfın girişimleriyle başlatılan proje Türkiye Gıda ve İçecek Dernekleri Federasyonu, Hacettepe Teknoloji Transfer Merkezi ve Gazi Teknoloji Transfer Ofisi işbirliği ile gerçekleştirilecek.
TÜBİTAK 1601 “Özel Sektör Firmalarının Ar-Ge ve Yenilik Kapasitesini Artırmaya Yönelik Mentörlük Mekanizması Geliştirilmesi ve Uygulanması” çağrısı kapsamında desteklenen 6 projeden biri olan “GıdaMentör” projesi ile gıda sektöründe faaliyet gösteren firmaların rekabetçiliklerinin artırılması ve uzun dönemli büyüme hedeflerini yakalayabilmeleri amaçlanıyor.
Büyüme potansiyeli taşıyan, ancak Ar-Ge, inovasyon yönetim kapasitesi düşük KOBİ’ler için uluslararası standartlara uygun, yerel ihtiyaçlara özgü sürdürülebilir ve izlenebilir bir danışmanlık mekanizmasının geliştirilmesi ve KOBİ’lerin yönetimsel kapasitelerini artırılması amacı ile deneyimli akıl hocalarıyla çalışma imkânının sağlanması hedeflenmiştir.
Proje kapsamında Vakıf 12 aylık süre içerisinde ücretsiz bir program sunarak, mentörlük hizmetini vermek üzere yönetim deneyimi olan uzmanlardan bir mentör havuzu oluşturacak ve belirlenecek mentör adayları, özel bir eğitimin ardından sertifikalarını alacaklar. Devamında mentör havuzunda sürekli olarak yer alacak mezun mentörler, çalışacakları KOBİ’lerle buluşturulacak ve buluşma süreci program tarafından özel bir yöntemle belirlenecek. Bu sürecin sonunda her bir danışman/ mentör KOBİ’ler ile eşleştirilecek ve eşleşme sonrası işletme ve firma ile Ar- Ge ve inovasyon kapasitesini artırmaya yönelik iş rehberliği yapılması sağlanacaktır.
KOBİ’lerle çalışmaya başlayan mentörler KOBİ’nin ihtiyaç duyduğu projelerin belirlenmesinde yardımcı olacak ve bu projelerin hayata geçirilebilmesi amacı ile akademisyenlerin de desteğini alabilecektir. Bu kapsamda Ar-Ge faaliyetlerinin projelendirilmesi, pazar ihtiyaçları doğrultusunda endüstriyel tasarım çalışmalarının yürütülmesi ve finansmana erişim aşamasında danışmanlık desteği verilecektir.
Proje süreci 30 Haziran 2014’e kadar sürecek olan başvuru çağrılarının açılması ile başladı. Bu kapsamda proje, gıda sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’leri ve bu KOBİ’lere akıl hocası olmak isteyen mentör adaylarını birlikte çalışmaya davet ediliyor.
Programda yer almak isteyen KOBİ’ler ve mentörlere yönelik başvurular ve detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayınız:
http://www.ttgv.org.tr/tr/gidamentor