KOSGEB Başkanlığı’nca, geleneksel olarak her yıl verilen “KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri” için 2014 yılı başvuruları alınmaya başlanmıştır. “KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri”ne, KOSGEB Veri Tabanı’nda kayıtlı ve güncel KOBİ Beyannamesi onaylı işletmeler başvurabilecek ve başvurular aşağıdaki kategorilerde gerçekleşecektir.
KOSGEB KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri; Yılın Başarılı KOBİ Büyük Ödülü, Yılın Başarılı KOBİ Ödülleri ve Yılın Başarılı Girişimci Ödülleri olmak üzere üç ana ve yedi alt kategoride verilir.
a) Yılın Başarılı KOBİ Büyük Ödülü
b) Yılın Başarılı KOBİ Ödülleri
– Yılın İnovatif KOBİ Ödülü
– Yılın İşbirliği Güçbirliği Yapan KOBİ Ödülü
– Yılın İhracatçı KOBİ Ödülü
c) Yılın Başarılı Girişimci Ödülleri
– Yılın Genç Girişimci Ödülü
– Yılın Kadın Girişimci Ödülü
– Yılın Küresel Doğan Girişimci Ödülü
– Yılın İnovatif Girişimci Ödülü
Kategorilere göre başvuru sahibi işletmelerde aranacak özellikler aşağıdadır.
a) Yılın Başarılı KOBİ Büyük Ödülü: Son 3 (üç) yıl içinde istikrarlı bir büyüme sağlayan, en az 5 mali bilanço yılı önce kurulmuş ve yüksek bir pazar payına sahip olmak, ihracat oranı, verimlilik düzeyi, sağladığı istihdam ile katma değer oluşturmak, kurumsallaşmasını tamamlamış, marka tanınırlığı yüksek olmak ve sosyal sorumluluk projelerinde yer almak.
b) Yılın Başarılı KOBİ Ödülleri
1) Yılın İnovatif KOBİ Ödülü: Son 3 (üç) yıl içindeki ar-ge ve inovasyon faaliyetleri ile mevcut/yeni pazarlara başarı ile sunulan yeni bir ürün, hizmet, uygulama, yöntem veya iş modeli fikri ile başarı elde etmiş olmak.
2) Yılın İşbirliği-Güçbirliği Yapan KOBİ Ödülü: Son 3 (üç) yıl içindeki performansı dikkate alınarak, en az 5 (beş) işletmenin bir araya gelerek yaptıkları işbirliği-güçbirliği kapsamında; üretim, istihdam, teknoloji düzeyi ve ihracatın arttırılması ile tasarım, pazarlama ve işbirliği kültürünün gelişmesi konularında bulundukları bölgeye katkı sağlayarak, en iyi işbirliği-güçbirliği modelini oluşturmuş ve sürdürülebilirliğini sağlamış olmak.
3) Yılın İhracatçı KOBİ Ödülü: Son 3 (üç) yıl içinde her yıl cirosunun en az %50’sini ihracat gelirlerinden elde etmiş ve bunu ilgili resmi kuruluşlardan belgelemiş olmak.
c) Yılın Başarılı Girişimci Ödülleri: Geleceğe dair büyüme stratejileri geliştirmiş, istihdam ve ciro bakımından artan bir performans sağlamış, girişimciler için rol model oluşturmuş ve işletmesini son 3 (üç) yıl içinde kuran girişimcilerden;
1) Yılın Genç Girişimci Ödülü: İşletmesini kurduğu yıl itibariyle 35 yaşını geçmemiş genç girişimci olmak,
2) Yılın Kadın Girişimci Ödülü: Kadın girişimci olmak,
3) Yılın Küresel Doğan Girişimci Ödülü: Yıllık ciro değerinin %25’ten fazlası ihracat gelirlerinden oluşmak ve uluslar arası işbirliği yapmış olmak,
4) Yılın İnovatif Girişimci Ödülü: İnovatif bir iş fikri ile işini kurmuş olmak.
Ödül kazanan işletmelere ”KOSGEB Yılın Başarılı İşletmesi Logosu”nu bir yıl boyunca kullanma hakkı sağlanacaktır.
Son başvuru tarihi 15 Haziran 2014‘tür. Başvuru ve detaylı bilgi için tıklayınız:
http://turkiyegirisimcileri.org/home