Kadın, genç ve engellilerin eşit fırsatlara sahip olmalarını ve topluma aktif katılımlarını destekleyen Sabancı Vakfı, bu konularda çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşlarının projelerini, Toplumsal Gelişme Hibe Programı (TGHP) kapsamında desteklemektedir.
Başvuru Kuralları Toplumsal Gelişme Hibe Programı’na; T.C. Yasalarına göre kurulmuş ve Türkiye’de yerleşik; Dernek, Vakıf, Kooperatif ve Üniversiteler tarafından geliştirilen, Proje geliştirme ve uygulama aşamasında ortaklıkları bulunan, Proje başına en az 40.000 TL, en fazla 250.000 TL hibe talep eden, Temel faaliyetleri Türkiye sınırları içinde olan ve en fazla 12 ay süren projeler başvuruda bulunabilecektir.
Başvuru Yöntemi
- Online proje başvuru sistemine kayıt olarak giriş yapmadan önce, program hakkında detaylı bilgi içerenProje Başvuru Rehberi’ni dikkatle okuyunuz.
- Daha fazla bilgi edinmek için mutlaka Sıkça Sorulan Sorular bölümünü inceleyiniz.
- Hazır olduğunuzda, aşağıdaki adımları izleyerek Online Proje Başvuru Formunu doldurunuz.
- Online proje başvuru sürecini başlatmak için öncelikle bir proje koduna sahip olmanız gerekmektedir. Proje kodunuzu alabilmek için Kayıt sayfasındaki formu doldurmanız yeterlidir.
- Kaydetmiş olduğunuz e-posta adresine gönderilecek olan “proje kodunuz” ve “şifreniz” sayesinde Online Proje Başvuru Sistemi’ne dilediğiniz zaman giriş yapabilirsiniz.
- Online Proje Başvuru Formu’nu doldururken, “Proje İçeriği” bölümünde “Örnek Proje İçeriği”, “Faaliyet Planı” bölümünde Örnek Faaliyet Planı” dokümanlarını inceleyebilirsiniz.
Başvuru Süreci
2014 Toplumsal Gelişme Hibe Programı başvuruları, 3 Ocak 2014 tarihi itibariyle kabul edilmeye başlanacaktır. Başvurular için son tarih 21 Şubat 2014 17:00 olarak belirlenmiştir. Başvuru süreci aşağıdaki takvime uygun olarak yürütülecektir:
- Sabancı Vakfı tarafından bilgi ve belgelerin tamlığı ve uygunluğunun kontrol edildiği ön elemenin yapılması: 24 Şubat-14 Mart 2014
- Başvuran kurumlara ön eleme sonuç bildirimlerinin e-posta ile gönderilmesi: 17 Mart 2014
- Sabancı Vakfı ve bağımsız uzmanlar tarafından ön değerlendirmenin yapılması: 22 Mart-7 Nisan 2014
- Başvuran kurumlara ön değerlendirme sonuç bildirimlerinin e-posta ile gönderilmesi: 11 Nisan 2014
- Ön değerlendirmeyi geçen projelerin gerekli ek belgeleri Sabancı Vakfı’na göndermesi: 14-25 Nisan 2014
- Ön değerlendirmeyi geçen projelerin Değerlendirme Kurulu tarafından incelenmesi: 2 Mayıs-30 Haziran 2014
- Değerlendirme Kurulu’nun önerdiği projelerin Mütevelli Heyeti tarafından değerlendirilmesi: 2 Temmuz 2014
- Sonuçların duyurulması ve hibe almaya hak kazanan ve kazanamayan proje sahiplerine son değerlendirme sonuç bildirimlerinin mektupla gönderilmesi : 2 Temmuz 2014
Detaylı bilgi için:http://www.sabancivakfi.org/sayfa/2014-basvurulari
Bu içeriği beğendiyseniz paylaşır mısınız?