Anadolu’nun AR-GE ve teknoloji merkezi
Her alanda yenilikçi ve girişimci üniversite misyonunu benimseyen Süleyman Demirel Üniversitesi, sanayi sorunlarına yönelik en çok proje üreten üniversite oldu. TÜBİTAK tarafından üniversitelerin Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler alanlarıyla ilgili bölümlerinde öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerini projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmek amacıyla bu yıl başlatılan destek programında SDÜ 29 proje ile üniversiteler arasında Türkiye birincisi oldu.
15 Ocak 2013’te yapılan Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu’nun (BTYK) 25. toplantısı sonrası 2012 yılı üniversiteler bilimsel performans raporu yayınlandı. Bu raporda sunulan verilere göre Süleyman Demirel Üniversitesi Ar-Ge projelerinde 2012 yılında da başarılı bir performans sergiledi. Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık ettiği Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu (BTYK) tarafından yayınlanan rapora göre Süleyman Demirel üniversitemizin tüm üniversiteler arasındaki sıralamasının yıllara göre 2012 yılına ait üniversitelerarası sıralamadaki yeri proje başvuru sayısına göre 2.sırada , toplam bütçe desteğine göre 10.sırada yer alarak başarısını taçlandırmıştı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2012 yılında açıklanan Türkiye’de ilk kez hazırlanan “Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi” ‘nde 14. sırada yer aldı. Son üç yılda Süleyman Demirel Üniversitesi girişimcilik ve proje üretme-gerçekleştirme konusunda yaptığı molasız çalışmalarla Türkiye’de örnek çalışmalara imza atarak araştırma-geliştirme ve teknoloji üretimi konusunda Anadolu’nun ar-ge ve teknoloji merkezi haline geldi.
SON ÜÇ YILDA 1.770 ULUSAL/ULUSLARARASI PROJE
Son üç yılda Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından hazırlanan Üniversite Bilimsel Araştırmalar Programı tarafından koordine edilen Avrupa Birliği, Bilim,Sanayi Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK, Kalkınma Bakanlığı, Kalkınma Ajansı vb. gibi ulusal ve bölgesel mali destek programları kapsamında 1.770 proje kabul edilerek uygulamaya başlanıldı. Proje üretme ve geliştirme kapasitesi açısından Süleyman Demirel Üniversitesi bilim insanları diğer üniversitelere fark attı.
Üniversitede kurulan Teknoloji Transfer Ofisi,Enstitüler ve Araştırma Uygulama Merkezleri, fakülteler, bölümler eliyle sahada sanayinin,iş dünyasının içinde olduklarını belirterek Göller Bölgesi Teknokentinin mevcut binası içinde yatırımcıya tahsis edilecek az bir yerlerinin kaldığını ve yeni bina yatırımı için çalışma başlatıldı.
İNADINA “YENİLİKÇİLİK” VE “İŞBİRLİĞİ”
Proje ve hizmetlerin gelişmesinde yenilikçiliği ve işbirliğinin geliştirilmesi için her türlü yenilik, yenilikçilik çalışmalarında üniversitenin en üst düzeyde kullanılmasını isteniyor. İnadına “yenilikçilik” ve inadına “işbirliği” felsefesiyle ülke ve bölgeye kalitesi yüksek hizmetler üretiliyor.
HERKESİ PROJE ÜRETMESİ VE BAŞARI İÇİN İŞBİRLİĞİ ŞART
Yeni projeler için özellikle iş dünyasının her türlü araştırma-geliştirme ve yenilik üretimi konusunda Süleyman Demirel Üniversitesi ile işbirliği yapabileceğini ve yeni proje önerileri için üniversite – iş dünyası işbirliği için özel modeller uygulamaya edilecek. Türkiye’de ilk defa lisansüstü tezlerin ve araştırmaların iş dünyası ile birlikte geliştirildiğini gerçek saha ihtiyaçlarına çözüm üreten tezler haline dikkat çeken Rektör Prof.Dr.İbicioğlu, yeni projeler için üniversiteyle işbirliği yaparak hayata değer üretmek için herkesi üniversiteye davet ediyor ve üniversite uzmanlarının sahaya her zaman ziyaretler gerçekleştirdiğinin iş dünyasının ve proje geliştiricilerinin davetine koşa koşa gittiklerini belirterek herkesi üniversiteye davet ediyor.