BAŞVURU BEKLEYEN HİBE PROGRAMLARI

Başvuru bekleyen hibe programları

2013 yılına hızlı girdik. Güzel ülkem Türkiye’min her geçen gün ileriye daha ileriye hızlı adımlarla yürümesi ziyadesiyle mutlu ediyor. Bu kapsamda, bu gelişmelere bir nebze olsa da katkı sunan şu an başvuru bekleyen bazı mali destek programları hakkında kısa bilgi vermek istiyorum. Kalkınma Ajansı, TÜBİTAK ve KOSGEB desteklerini bildiğinizi düşünerek bu yazımda anlatmıyorum. Ne kadar çok proje o kadar çok gelişme…Haydi proje üretmeye….

Şu an açık bulunan bazı hibe programları:

TARIM BAKANLIĞI 2013 Yılı Araştırma ve Geliştirme Projeleri Son Başvuru Tarihi 1 Nisan 2013:

Tarım Bakanlığı Ar-Ge projeleri 2013 yılı son başvuru tarihi  01 Nisan 2013 olarak belirlenmiştir.
Rehberi ve formları  http://www.tagem.gov.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=245&Itemid=117 adresinden inceleyebilirsiniz.

****************************

Gerda Henkel Vakfı Proje Son Başvuru Tarihi 31 Mayıs 2013:

Gerda Henkel Vakfının amacı, beşeri bilimler projelerini ve yayınlanmasını destekleyerek akademik araştırmaya katkıda bulunmaktır. Vakıf arkeoloji, tarih, tarihi İslam çalışmaları, sanat tarihi, hukuk tarihi, prehistorya protohistorya dallarındaki ulusal ve uluslararası akademik projelere destek verir. Vakıf üniversitelerde, araştırma kurumlarında ve eşdeğer kurumlarda doktora derecesini tamamlamış kişilerden gelen başvuruları kabul eder.

Özel Programlar
Güvenlik, Toplum ve Devlet
Bu program, genç araştırmacıları önemli fakat alışılmışın dışındaki araştırma projelerine teşvik ederken, kıdemli araştırmacılara belirli bir süreyle sadece araştırma işine odaklanma imkanı tanır. Diğer bir amaçsa temel teorik araştırmayı, günümüzdeki güvenlik politikalarına uygulayabilmektir. Araştırma projelerinin aşağıdaki beş başlıktan birinin veya birkaçının kapsamına girmesi gerekmektedir:
1.      Bir Hükümet Görevi Olarak Sanal Güvenlik
2.      Kamu Yönetimi ve İnsan Güvenliği
3.      Devlet ve Geleneksel Aktörler Arasında Uyuşmazlık Çözümü Örüntüleri
4.      İktidar Ortakları ve Rakipleri Olarak Sivil Toplum Aktörleri
5.      Doktrin Oluşturma ve Uygulama Arasında Güvenlik Stratejileri

.       Vakıf üniversitelerde, araştırma kurumlarında ve eşdeğer kurumlarda doktora sonrası araştırmacıların başvurularını kabul eder.
.       Araştırma programı, sosyal ve beşeri bilimlerin tüm dallarındaki araştırmacılara açıktır.
.       Finansman asıl olarak araştırma projesini hedef almakla birlikte konferans ve çalıştaylar da desteklenir.
.       Azami finansman tutarı proje başına 100.000 Euro’dur.
Son başvuru tarihi: 31 Mayıs 2013
Detaylı bilgi için: http://www.gerda-henkel-stiftung.de/content.php?nav_id=195&language=en

İslam, Modern Ulus Devlet ve Uluslararası Hareketler Bu özel program, İslam dünyasında ulusal ve/veya uluslararası düzeyde ortaya çıkan siyasi hareketleri güncel gelişmeler ışığında çalışan araştırmacılara yöneliktir. Tarih çalışmalarının yanında din, kültür veya siyaset bilimi alanındaki projeler teşvik edilmektedir. Gerda Henkel Vakfı, aşağıdaki beş başlık altında yer alan projelere destek vermektedir:
1.      Günümüzde ve geçmişte İslami toplum ve devlet düzenleri
2.      İslam uygarlığında ulus, ulusal hareketler ve milliyetçilik kavramları
3.      İslam köktenciliği ya da İslam özgürleşmesi
4.      İslam dünyasında sivil toplum hareketleri
5.      Uluslararası düzende İslam devletleri

.       Başvuru sahiplerinin proje araştırmalarına bizzat katılımı gereklidir.
.       Doktorasını tamamladıktan sonra bir akademik alanda en az beş yıl deneyime sahip olan adaylar, bir araştırma kurumunda kendi pozisyonlarının finansmanı için de başvuruda bulunabilir.
.       Araştırma projesi kapsamında, konuk (yabancı) öğretim üyesi masrafları da karşılanabilir.

Son başvuru tarihi: 28 Haziran 2013

Ayrıntılı bilgi için http://www.gerda-henkel-stiftung.de/content.php?nav_id=376&language=de#1857

****************

Fransa (CNRS) İkili İşbirliği Projeleri Son Başvuru Tarihi :1 Şubat 2013

TÜBİTAK ile Fransa Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi (CNRS) ile işbirliği çerçevesinde  ortak  araştırma  projeleri desteklenecektir.

Proje süresi max 24  ay (120 000 TL/yıl)  ve son başvuru tarihi 1 Şubat 2013

Detay bilgiye http://www.tubitak.gov.tr/sid/221/pid/491/cid/25031/index.htm ; den ulaşılabilmektedir.

Proje önermek isteyen Türk akademisyenler  son başvuru tarihine kadar proje önerilerini TÜBİTAK’a, diğer ülke ortakların ise Fransa Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi (CNRS)’den  temin  edecekleri formlarını doldurarak teslim etmeleri gerekmektedir.

CNRS’in ilgili web sayfası: https://dri-dae.cnrs-dir.fr/spip.php?article1288

************

SABANCI VAKFI Toplumsal Gelişme Hibe Programı Son Başvuru Tarihi 22 Şubat 2013

Kadın, Genç ve Engellilerin eşit fırsatlara sahip olmalarını ve topluma aktif katılımlarını destekleyen Sabancı Vakfı, bu hedef kitlelere yönelik çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşlarının projeleri için Toplumsal Gelişme Hibe Programı başvuruları 22 Şubat 2013 tarihinde sona erecektir.

Kurumlar arası sinerji yaratacak şekilde ortaklı projelerin destekleneceği hibe programı kapsamında, önceki yıllarda olduğu gibi, engelli kadın, genç kadın ya da engelli genç olduğu için çifte dezavantajlı olan grupların sorunları için kapsamlı çözüm önerileri geliştiren projelere öncelik verilecektir.
Dernek, vakıf, kooperatif ve üniversitelerin başvuruda bulunabileceği hibe programında, projelerin Temmuz 2013 itibariyle başlaması ve uygulama süresinin maksimum 12 ay olması gerekmektedir. Proje başına hibe tutarı en az 40.000 TL, en fazla 250.000 TL dir.

Ayrımcılığa maruz kalan kadın, genç ve engellileri hedef alan projelere destek verilecektir. Destek verilecek projelerin seçiminde;

Çifte dezavantajlı’ grupları hedefleyen (Genç Kadın, Engelli Kadın, Engelli Genç veya Engelli Genç Kadın) ve/veya farklı alanlarda çalışan kurumlarla işbirlikleri kurarak, “toplumsal cinsiyet”, “engelli” ve/veya “gençlik” yaklaşımlarını çalışmalarına entegre eden kurumların projelerine öncelik verilecektir.

Detaylı bilgi için: http://www.sabancivakfi.org

Erkan AYAN ..www.erkanayan.net

Bu içeriği beğendiyseniz paylaşır mısınız?

Comments are closed.