Tübitak 2223-D – 2015 TÜRKİYE-BİRLEŞİK KRALLIK BİLİM VE İNOVASYON YILI ETKİNLİK DESTEĞİ

2015 TÜRKİYE-BİRLEŞİK KRALLIK BİLİM VE İNOVASYON YILI ETKİNLİK DESTEĞİ

“2015 Türkiye-Birleşik Krallık Bilim ve İnovasyon Yılı” kapsamında iki ülke arasında bilimsel ve teknolojik işbirliğini geliştirmeyi hedefleyen ortak araştırma projeleri oluşturma ve işbirliğinde ortak öncelikli alanlar belirlemeye yönelik yurt içinde düzenlenecek çalıştaylara TÜBİTAK – BİDEB tarafından 2223 – D İşbirliği ve Öncelikli Alanlarla İlgili Etkinlik Düzenleme Desteği Programı kapsamında destek verilecektir.

Etkinlik desteği üst sınırı 50.000 TL olarak belirlenmiştir.

Öncelikli Alanlar:

“2015 Türkiye-Birleşik Krallık Bilim ve İnovasyon Yılı” için belirlenen Öncelikli Alanlar çerçevesinde etkinlik başvuruları alınacaktır. Belirlenen alanlar:

  1. Sağlık
  2. Gıda
  3. Biyoteknoloji
  4. Bilgi ve İletişim Teknolojileri
  5. Nanoteknoloji
  6. Enerji
  7. Çevre
  8. Sosyal Bilimler

Destek Kapsamı

Etkinliğe yurtiçinden veya yurtdışından katılacak katılımcıların yol, konaklama ve iaşe giderleri, organizasyonun afiş, duyuru, broşür, toplantı programı, yaka kartı, not çoğaltma (fotokopi), bloknot, USB bellek, kalem ve toplantı ikram giderleri ile toplantı salonu kiralama giderleri karşılanır.

Promosyon amaçlı giderlere destek verilmez

Destek Miktarı ve Ödeme Koşulları

Aşağıda sayılan destek kalemleri için destek sağlanır. Bu kalemler dışındakilere destek verilmez.

Destek üst limitleri aşağıda belirtilen tüm destek kalemleri için toplam: 50.000 TL

Destek kalemlerine göre üst limitler:

a) Yurtiçi/yurtdışı katılımcıların yol* gideri: Seyahat bilet tutarı (otobüs, tren, ekonomi sınıfı uçak vb.)

b) Konaklama ve iaşe gideri: 250 TL/gün/kişi

c) Organizasyon Giderleri: Afiş, duyuru, broşür, toplantı programı, yaka kartı, not çoğaltma(fotokopi), bloknot, kalem giderleri: Organizasyon gideri için talep edilen destek katılımcı başına 15TL’ yi geçemez (Belirtilen kalemlerin tamamı 1 kişi için 1 set olarak kabul edilir ve 15TL bir set için geçerlidir).

d) Toplantı ikram giderleri (Çay-kahve, kuru pasta): 1.000 TL

e) Toplantı salonu kiralama giderleri (Sadece 1 salon için destek verilir): 2.000 TL/gün

İşbirliği ve Öncelikli Alanlarla İlgili Toplantı Düzenleme Desteğinin %80’lik kısmı taahhütname ve ön ödeme istendiğine ilişkin talep tazısının Birime ulaştırılması halinde etkinlik tarihinden en erken 1 ay önce Türkiye’deki bankalarda Etkinlik Yürütücüsü adına açılmış banka hesabına aktarılır. Kalan kısım ise etkinlik tamamlanıp belgeler Birimize gönderildikten sonra ödenir.

* Ekonomi sınıfı uçak, otobüs veya tren (yataklı hariç) giderleri karşılanır. Bunun dışında şehir içi ulaşım da(Havaş, taksi, özel araç) dahil hiçbir ödeme yapılmaz

NOT: Destek verilmesi durumunda harcamalarla ilgili ayrıntılı bilgi başvuru sahiplerine e-posta yoluyla gönderilmektedir. Verilen destek belge karşılığı kullandırılmaktadır. Destek verilen kalemlerde harcama belgelerinin aslının TÜBİTAK’a gönderilmesi zorunlu olup, bu harcamalara ilişkin belgelerin destek durumu kesinleşmeden alınmaması gerekmektedir.

Başvuru Koşulları

1. Etkinliğin “2015 Türkiye-Birleşik Krallık Bilim ve İnovasyon Yılı” kapsamında belirlenen alanlarda olması ve bilimsel işbirliğini geliştirme ve ortak öncelikli alanlar belirlemeye yönelik somut bir amacının olması.

Bu doğrultuda, Başvuru Formu’nda yer alan “Etkinliğin Amacı” bölümünde gerçekleştirilecek çalıştayların amacının, Birleşik Krallık’taki hangi kurumlar ile ortaklık kurulmasına hizmet edeceğinin ve çalıştay sonrası yapılacak çalışmaların aşağıda belirtilen platformlardan hangisinde devam ettirileceği hususunun net ve detaylı bir şekilde ifade edilmesi gerekmektedir:

Katip Çelebi-Newton Fonu kapsamında sunulan işbirliği destekleri

Araştırma (Research)  Programları

  • 2551 TÜBİTAK-British Council İşbirliği Programı (Institutional Links)
  • 2550 TÜBİTAK-Research Councik UK (RCUK) İşbirliği Programı

Dönüşüm (Translation) Programı

  • TÜBİTAK- Innovate UK EUREKA Çağrısı

İnsanlar (People) Programları

  • British Council Programları (Araştırmacı Bağlantıları Seyahat Desteği)
  • Birleşik Krallık’taki Akademiler* tarafından sunulan destekler (Advanced Fellowships, Mobility Grants, International Fellowships vb.)
  • BİDEB Programları (2221- Konuk Bilim İnsanı Destekleme Programı, 2216 – Uluslararası Araştırmacılar İçin Araştırma Burs Programı vb.)

*The Royal Society, The Academy of Medical Sciences, Royal Academy of Engineering and British Academy

Diğer Programlar (Lütfen detaylı bir şekilde açıklayınız)

Ufuk 2020 (Horizon 2020) Programı kapsamında proje ve ortaklıklar

Diğer platformlar (Lütfen detaylı bir şekilde açıklayınız)

2. Düzenlenecek çalıştay için destek başvurusunun etkinlik yürütücüsü tarafından yapılması,

3. Düzenlenecek etkinliğin yürütücüsünün kamu kurum/kuruluşlarında veya üniversitede görevli, etkinlik konusunda yetkin, doktora öğrenimini tamamlamış olması,

4. Etkinlik düzenleyicilerinin TÜBİTAK Araştırmacı Bilgi Sistemi (ARBİS) veri tabanına kayıtlı olması (Yurtdışında yaşayan yabancı kişilerin ARBİS üyesi olma zorunluluğu yoktur),

5. Etkinlik süresinin 2 günü geçmemesi,

6. Program kapsamında destek verilecek araştırmacıların sadece Türkiye ve İngiltere’de çalışıyor olması.

7. Destek verilecek katılımcıların Türkiye’den olanları için kamu kurum/kuruluşları ve/veya üniversitelerde çalışıyor olması,

8. Etkinliğe katılacak öğrenciler/genç araştırmacılar (yüksek lisans ve doktora dahil) için TÜBİTAK’tan destek talebinde bulunulmaması,

9. Destek talep edilen etkinliğin katılımcı sayısının 50 kişiyi geçmemesi.

10. Destek talep edilen etkinliğin bir etkinlik serisinin devamı niteliğinde olmaması,

11. Destek talep edilen etkinliğin çalıştay niteliğinde olması (Bunun dışında sunum yapılan kongre, sempozyum, seminer, konferans vs. etkinlikler desteklenmez).

Başvuru Koşullarından herhangi birisini taşımayan başvurular bilimsel değerlendirmeye alınmadan iade edilir.

Başvuru Tarihleri

2.Dönem

Açılış Tarihi: 14 Aralık 2015

Kapanış Tarihi: 29 Ocak 2016

Etkinlik başlama tarihi ilgili döneme ait son başvuru tarihinden sonra olmak zorundadır. Etkinliğin başlama tarihi ile ilgili başvuru dönemine ait son başvuru tarihi arasında en az 70 günlük bir süre olması gerekir. Etkinlik 31 Aralık 2016 tarihine kadar gerçekleştirilmelidir.

Bu içeriği beğendiyseniz paylaşır mısınız?

Comments are closed.