Gençlik Köprüsü Türkiye – Almanya Hibe Programı

Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya, iki ülke arasında öğrenci ve gençlik değişimlerini yoğunlaştırmayı hedefliyor. Somut girişimleri ve mevcut programları ön plana çıkararak Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya karşılıklı değişim olanaklarını artırmayı ve iki ülkenin birbirine yakınlaşarak ilişkilerin daha da güçlenmesini amaçlıyor. GKTA Türkiye-Almanya arasındaki öğrenci ve gençlik değişimi alanında faaliyet yürüten ve değişime ilgi duyan tüm aktörler; yani öğrenciler ve gençler, meslek eğitimi görenler, üniversite öğrencileri, öğretmenler, uluslararası gençlik çalışmaları uzmanları ve ebeveynler için iki ülkedeki irtibat merkezidir.

GKTA Türk-Alman öğrenci ve gençlik değişimi ilgililerini ve aktörlerini teşvik eder, onları bilgilendirir ve eğitimler sunup aralarında bir network oluşturur. Gençlik Köprüsü üçüncü taraflara sunduğu proje teşvik imkanlarının yanı sıra kendi değişim ve buluşma projelerini finanse eder. Türkiye ve Almanya’da program ofisleri bulunmaktadır ve bu şekilde iki ülkeden müracaatları kabul eder. GKTA’nın iki dilli internet sayfasında değişim ile ilgili bilgiler bulabilirsiniz. Kurumlar veri tabanı üzerinden network kurabilir, projelerini tanıtabilir veya teşvik başvurusunda bulunabilirler. Genç insanlar ve ilgi duyanlar ise burada farklı değişim programları hakkında bilgi edinebilirler.

Teşvik Edilen Formatlar 

Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya, gençler (12-30 yaş grubu) arasında her alanda ve her düzeydeki değişime ve de gençlik kuruluşları, okullar ve gençlik değişimi alanında etkin olan kurum ve kuruluşların işbirliğine ve bu alanda sorumluluk taşıyan uzmanların hizmet içi eğitimine teşvik verir.

Aşağıda belirtilen alanlardaki projelere prensip olarak 5000,00 €’ya kadar teşvik edilir:

  • Okul dışı gençlik değişimi (gençlik buluşmaları)
  • Uzman değişimi
  • Öğrenci değişimi
  • Kardeş okul programları
  • Üniversite öğrencileri değişimi
  • Çalışma kampları ve gönüllü hizmet projeleri

Bu harcamalar için teşvik başvurusu yapılabilir:

  • Gençlerin ve projeden sorumlu kişilerin hazırlık ve değerlendirme toplantıları
  • Ziyaret ve karşı ziyaret için gerekli seyahat masrafları, yerinde oluşan seyahat masrafları
  • Konaklama ve program masrafları (konaklama, beslenme, gerekli sigortalar, giriş ücretleri, çalışmada kullanılan malzemeler)
  • Çevirmenlere ve konuşmacılara ödenecek ücretler
  • Proje kapsamındaki benzer harcamalar

Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya bunun yanı sıra “4×1 daha kolay!” adındaki program formatıyla 1000,00 €’ya kadar yapılan mikro projeleri teşvik ediyor. Tipik mikro proje örneği olarak şunlar sıralanabilir:

  • Konserler
  • Sergiler
  • Gençlere yönelik yayınlar

Bu projeler doğrudan Türkiye-Almanya arasındaki öğrenci ve gençlik değişimi ile ilgili olmalıdır. Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya sizi ayrıca farklı teşvik olanakları hakkında bilgilendirir ve gerekli iletişimin kurulmasını sağlar.

Finansal Teşvik Başvurusu 

Yürütücü olarak başvuru yapabilecek kurum ve kuruluşlar:

  1. Almanya’da kamuya yararlı olarak kabul edilmiş veya kamu tüzel kişiliği statüsünde olan ve teşvik miktarını vergiden muaf amaçlar (steuerbegünstigt) doğrultusunda kullanacak kuruluşlar.
  2. Türkiye’de sivil toplum kuruluşu statüsüne sahip kuruluşlar, üniversiteler ve devlet okulları ile dernek ve vakıf üniversite ve okulları.

Başvuruların doğrudan Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya’ya yapılması gerekmektedir. Almanya`da kayıtlı kuruluşların Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya’nın Almanya Program Ofisi’ne, Türkiye`de kayıtlı kuruluşların ise Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya’nın Türkiye Program Ofisi’ne başvurmaları gerekmektedir.

Ancak başvuru formunda belirtilen not ve açıklamalara uygun bir şekilde eksiksiz doldurulmuş ve bütün gerekli belgeleri ile birlikte sunulan başvurular Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya tarafından kabul edilir.

Bütün yıl boyunca Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya’ya başvuruda bulunulabilir.

Teşvik başvurusu en geç projenin başlama tarihinden üç ay önce yapılmalıdır. İşlem süresi, proje başvurusunun verilişinden itibaren, eğer bütün belgeler eksiksiz ibraz edilmişse, yaklaşık üç aydır.

Başvuru evraklarını ve önemli açıklamaları kayıtlı kullanıcılar internet sayfamızda bulabilirler (teşvik alanına veya başvuru formuna link). Başvuruda bulunmak isteyenler bunun için veri tabanına kayıt olmalıdırlar. Sorularınızda lütfen Program Ofisi Türkiye Koordinatörümüz Evren Ergeç ve Proje Koordinatörimiz Ceyda Özdemir ile irtibat kurunuz.

Daha fazla bilgi 

Hibe Yönetmeliği’ni ve teşvik ile ilgili açıklamaları buradan indirebilirsiniz.

http://www.genclikkoprusu.org/fileadmin/user_upload/user_upload/Dokumente/Foerderung/2_Kuecuek_Capli_Projeler_Icin_Hibe_Yoenetmeligi_Aciklamalar.pdf

Sorularınızda lütfen Program Ofisi Türkiye Koordinatörümüz Evren Ergeç ve Proje Koordinatörimiz Ceyda Özdemir ile irtibat kurunuz.

Bu içeriği beğendiyseniz paylaşır mısınız?

Comments are closed.